Cheile Bicazului se afla in Carpatii Orientali, pe valea raului Bicaz, si fac legatura intre Transilvania si Moldova. Au o lungime de 8 km si sunt delimitate in amonte de Lacul Rosu si in aval de Bicazul Ardelean.
Cheile Bicazului, un grandios defileu de o rara frumusete, taiat in calcare mezozoice de raul Bicaz pe o lungime de 5 km, cu pereti verticali inalti de 200-300 m care par ca se unesc in partea de sus.
Oamenii aleg drumuri diferite in cautarea fericirii. Daca nu sunt pe drumul tau, nu inseamna ca m-am pierdut.
sâmbătă, 26 februarie 2011
marți, 22 februarie 2011
marți, 15 februarie 2011
La pas pe Ceahlau
In valea blestemelor
Unde drumul nu-i usor
Pentru orice trecator
De pornesti la drum de seara,
Nouri negri te-nconjoara.
De pornesti la drum de zi,
Pasul usor iti va fi.
Pestera Sfintei Teodora de la Sihla
Peștera Sfintei Teodora de la Sihla este un loc de pelerinaj și rugăciune, ce se află în munți, mai sus, ascunsă printre stânci. Aici și-a petrecut câțiva ani din viață, în izolare totală și rugăciune, Sfânta Teodora, supranumită de Biserica Ortodoxă „floarea duhovnicească și de mare preț și mireasă a lui Hristos, pe care a odrăslit-o pământul binecuvântat al Moldovei“.
Peștera este situată într-un spațiu îngust dintre două stânci înalte, în care a fost creat un altar de rugăciune, luminat mereu de lumânări și candele aprinse de vizitatori. În apropierea peșterei se află și o stâncă de o formă insolită, ce poate fi escaladată și pe o scară, unde tradiția spune că era locul în care sfânta lua masa. Bucățelele pe care le mânca erau firimituri aduse de păsările cerului, de la mănăstirea Sihăstria.
Manastirea Sihastria
Istoria zbuciumată a acestor locuri a influenţat şi dezvoltarea mănăstirii, care a avut mult de suferit în decursul vremurilor. După distrugerile din anul 1821, când a fost incendiată de turci, a fost refăcută în 1824, cu sprijinul mitropolitului Veniamin Costachi.Biserica cea nouă a fost însă mai frumoasă ca cea veche aşa că lucrul acesta a atras vizitatori din toată România fascinaţi şi cunoscători ai părintelui arhimandrit Cleopa care a fost unul dintre cei mai inţelepţi preoţi la acea vreme dar Sf părinte s-a stins din viaţă în anul 1998.Acel an a fost unul trist pentru mulţi oameni care l-au cunoscut pe parinte dar din vorbele lui inţelepte s-au păstrat 16 volume de invăţături intitulate ,,Ne vorbeşte părintele Cleopa,,.În fiecare an la manastire vin mulţi vizitatori care vor să cunoască calea adevăratei credinţe şi să afle de ce mănăstirea Sihăstria este atât de importantă pentru oameni.Mănăstirea Sihăstria are mai multe puncte de vizitare şi anume cimitirul mănăstirii,schitul Sf parinte Cleopa,etc.Vizitatorii care vin cu gândul de a sta cât mai mult timp pot rămâne peste noapte în sala de dormit iar masa o pot servi din sala meselor.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)